Matthijs van Nieuwkerk leest uit Kees de jongen van Theo Thijssen in De meesterwerken een uitgave editie van uitgeverij Lalito en Koen de GrooteMatthijs van Nieuwkerk bespreekt Kees de jongen (de Lalito-editie) met Paul Witteman in De Meesterwerken van de Vara.

“Weet u wat het is,” zei Kees, “het is eigenlijk niks, maar ik vergis me telkens met m’n gedachten, hoe zal ik het zeggen …” En verder kon Kees maar niet komen met z’n denken. Hij wou er een eind aan maken; hij wou zich duidelijk voorstellen hoe het afliep tenslotte – maar dat mislukte hem. Het bleef een eindeloze, eindeloze strijd, hij kón er geen eind aan krijgen, lag-ie al niet minstens een uur te denken? Kees de jongen is het meesterwerk van Theo Thijssen. Remco Campert: ‘Nooit is een boek zo vlees voor me geworden als dit verhaal over een paar jaar uit een jongensleven, loepzuiver verteld, zonder enige literaire franje of belangrijkmakerij. Alles herkende ik. En dan Rosa Overbeek! Zij was niet alleen Kees’ maar ook mijn eerste liefde. Ik durf zelfs te beweren dat wie niet verliefd is geweest op Rosa Overbeek niet weet wat verliefdheid is.’

Kees de jongen. Theo Thijssen.

Een uitgave van LALITO, MMXIV. www.lalito.nl. ISBN 9789491982262 2014. paperback, formaat 21×15, 300 pagina’s, vaste boekenprijs EUR 14,90

Preview Kees de jongen.
Bestel Kees de jongen. [Het boek is ook via de lokale boekhandel verkrijgbaar.]